Ali Arslan – Efendi ve Uşak (2008)

Ali Arslan, ‘Efendi ve Uşak’ta, Türkiye-AB ilişkilerine odaklanıyor.

Kitabın ilgi çeken yanı, Arslan’ın bunu yaparken, sadece günümüzdeki verili yapıyı değil, Osmanlı-Avrupa ilişkilerini; Avrupa kimliğinin oluşumunu; bu süreçte ortaya çıkan AT, AKÇT, AET ve AAET gibi yapılaşmaları ve Avrupa Birliği’ne geçiş süreci gibi, oldukça geniş bir zaman dilimini kapsamlı bir şekilde gözden geçirmesidir diyebiliriz.

Kitap, bu ilişkiye dair karamsar bir tona sahip olsa da, AB-Türkiye ilişkilerini bir bütün olarak ele alması, olaylar arasındaki bağlantıları bir devamlılık içinde incelemesi ve Avrupa’nın bu ilişkide neden söz sahibi olduğunu ortaya koymasıyla, konuya dair rehber nitelikte.

  • Künye: Ali Arslan – Efendi ve Uşak, İskenderiye Yayınları, siyaset, 336 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.