Tarquin Hall – Gülmekten Ölen Adam Vakası (2014)

Britanyalı yazar ve gazeteci Tarquin Hall ‘Gülmekten Ölen Adam Vakası’nda, bir bilim adamının ölümünün ardındaki sırları aydınlatmaya koyulan Pencaplı dedektifin maceralarını sunuyor.

Hindistan’ın önde gelen bilim adamlarından olan Dr. Suresh Jha, adeta tüm çalışmalarını bilim şarlatanlarının oyununu bozmaya adamıştır.

Günün birinde Jha, katıldığı bir etkinlikte kahkahalar ata ata hayatını kaybeder.

Olayın izini araştıran dedektif Vish Puri, bu ölümün, çoğunluk tarafından algılandığı şekilde doğaüstü olmadığını düşünmektedir.

Puri bir süre sonra kimi ipuçlarının, Jha’nın şarlatan dediği sahte guru Maharaj Swami’yi gösterdiğini fark eder.

  • Künye: Tarquin Hall – Gülmekten Ölen Adam Vakası, çeviren: Zeliha Babayiğit, Büyülü Fener Yayınları, roman, 341 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.