Ali Galip Yener – Eleştiri Çağında Deneme (2008)

Ali Galip Yener imzalı ‘Eleştiri Çağında Deneme’ başlıklı bu kitap, deneme-eleştiri sınırı arasında dolaşan metinlerden oluşuyor.

Yener’in, deneme türünü eleştirel bir gözle değerlendiren metinleri, odaklandıkları konuların genişliği, birçok alana, isme atıfta bulunmaları ve kurdukları bağlantılarla ilgi çekiyor.

Deneme türünün sorunlarına, imkân ve sınırlarına eğilen ‘Heves ve Zaaf: Deneme Türünün İmkânları Üzerine’ başlıklı bir çerçeve metinle kitabına başlayan Yener, ardından okura felsefi bir çerçeveyle ördüğü on sekiz deneme sunuyor.

Kitapta bunun yanı sıra, Theodor Adorno, Edward Said, Cemil Meriç ve Nurdan Gürbilek gibi denemeci portreleri de yer alıyor.

  • Künye: Ali Galip Yener – Eleştiri Çağında Deneme, Hece Yayınları, deneme, 192 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.