Yılmaz Dikbaş – Efendi Teröristler (2009)

Yılmaz Dikbaş ‘Efendi Teröristler’de, dine dayalı, dini bir silah gibi kullanan terörü ve teröristleri anlatıyor.

Teröristler genel olarak, işsiz güçsüz, eğitimsiz, çoğunlukla hırpani görünümlü, genç, genelde yoksul kişiler olarak tanımlanır.

Dikbaş’ın buradaki “efendi teröristler” tanımı ise, bunun tam tersi tipleri, yani çok iyi eğitim görmüş, doktor, doçent, profesör gibi akademik unvanlar kazanmış, birkaç dil bilen, uluslararası güçlü ilişkileri bulunan, beyaz tenli, beyaz yakalı, iyi giyimli teröristleri işaret ediyor.

Dikbaş kitabında, dine dayalı terörizmi irdeliyor ve dini silah olarak kullandıklarını söylediği “efendi teröristler”in portrelerini okurlara sunuyor.

  • Künye: Yılmaz Dikbaş – Efendi Teröristler, Asya Şafak Yayınları, inceleme, 527 sayfa

 

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.