Louis-Charles Royer – İnsan Harası (2010)

Louis-Charles Royer’in ‘İnsan Harası’, Türkçede ilk kez 1953 yılında yayımlanmış ve beğeniyle karşılanmıştı.

Royer, ‘Hitler’in Kızları’ alt başlığını taşıyan romanında, Nazilerin “üstün ırk”  yaratmak amacıyla kurdukları insan çiftliklerini ve burada yaşananları hikâye ediyor.

Royer’in eseri, “savaş kahramanı” denilen Alman askerleri ile değişik ırklardan kadınları çiftleştirerek “üstün” ve “ari” bir ırk yaratma çabalarını izlerken, faşizmin ırkçılıkla birleşerek nasıl tehlikeli ve dehşet verici boyutlara ulaşabileceğini de gözler önüne seriyor.

  • Künye: Louis-Charles Royer – İnsan Harası, çeviren: Emine Bogenç Demirel, Delta Kültür Yayınevi, roman, 159 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.