İzzeddin Çalışlar ve Mesut Yaşar Tufan – Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler (2017)

Popüler tarih yazarlarına ait kitapları bir yana bırakacak olursak, tarih alanındaki ciddi çalışmalar, uzmanları veya tutkunları dışında sıradan okurun pek ilgisini çekmiyor.

Elimizdeki çalışma ise, 1. Dünya Savaşı’nı çok daha farklı bir yöntemle izlemesiyle dikkat çekiyor.

Kitap, 20. yüzyılın bu en büyük felaketlerinden birine, karikatür ve kartpostalların penceresinden bakmakta.

Özel arşivlerden derlenen bu zengin kitabın, okura farklı bir tarih okuma deneyimi yaşatacağı kesin.

Çalışma, savaşın en yoğun yaşandığı 1914-1919 arasında üretilmiş karikatür ve kartpostalları verdiği gibi, bunları altyazılar ve savaşla ilgili bir portreler sergisi eşliğinde sunuyor.

Birinci Dünya Savaşı’nın sıra dışı ve ilginç bir belgeseli.

Arşivlik…

  • Künye: İzzeddin Çalışlar ve Mesut Yaşar Tufan – Yüz Yıl Sonra Savaşan Çizgiler, İş Kültür Yayınları, tarih, 216 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.