İrfan Yalçın – Yorgun Sevda (2009)

Şiir, hikâye ve eleştiri alanında da eserleri bulunan İrfan Yalçın, roman türündeki eserleri de beğeniyle karşılanan bir yazar.

Türkiyeli okurlarca Yalçın, ‘Pansiyon Huzur’, ‘Genelevde Yas’, ‘Ölümün Ağzı’, ‘Fareyi Öldürmek’, ‘Büyük Soytarı’ ve ‘Uzun Bir Yalnızlığın Tarihi’ gibi başarılı romanlarıyla bilinir.

Yazarın uzun bir aradan sonra kaleme aldığı ‘Yorgun Sevda’ isimli elimizdeki romanı ise, bunalıma giren genç bir kadının çalışmaya başladığı lunaparkta yepyeni bir dünyaya tanık olmasını anlatıyor.

Yalçın, bu dünyanın içine girmesiyle ruhu yenilenen genç kadının hikâyesini, lunaparkta demir kafeste sergilenen Hüseyin, Cüce Hamdi, Dede Cemal gibi, ilginç karakterler ekseninde anlatıyor.

Bu başarılı romanın, 2009 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandığını da belirtelim.

  • Künye: İrfan Yalçın – Yorgun Sevda, Can Yayınları, roman, 101 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.