Sam Savage – Firmin (2009)

Amerikalı edebiyatçı Sam Savage ‘Firmin’de, 60’lı yıllarda Boston’daki bir kitapçının bodrumunda doğan, kitap okumayı onları yedikçe öğrenen, zekası ve duygularıyla insanı aratmayan Firmin isimli bir farenin hayat hikâyesini anlatıyor.

Zamanla kitapçıdaki tüm kitapları okuyan Firmin, ardından, kendisine çok yakın bulduğu insanlarla iletişime geçmeye, yaşadığı yalnızlığı sonlandırmaya çalışacaktır.

Her zaman bir hümanist olan Firmin, bu yakınlığı kurmaya çalışırken, her seferinde farklı yolları deneyecektir.

Savage, Firmin’in hayallerini ve hayal kırıklıklarını, yaşadığı yabancılaşmayı ve yalnızlığını, kimi zaman mizahi kimi zaman hüzünlü bir üslupla hikâye ediyor.

  • Künye: Sam Savage – Firmin, çeviren: Kemal Küçükgedik, Özgür Yayınları, roman, 157 sayfa

Published by

Bilinmeyen adlı kullanıcının avatarı

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.