William Faulkner – İki Hamlede Zafer (2020)

Edebiyat tarihinin en görkemli yapıtlarından olan ‘Ses ve Öfke’nin yazarı William Faulkner, şimdi de polisiye öyküleriyle karşımızda.

‘İki Hamlede Zafer’in merkezinde, her yönüyle sıra dışı bir karakter olan Savcı Gavin Stevens yer alıyor.

Stevens, hem doğup büyüdüğü bölgeyi ve oranın insanını çok iyi tanıyan bir “Güneyli”, hem de Harvard’da ve Heidelberg’de okumuş, eski Yunancadan çeviriler yapan bir entelektüeldir.

Stevens, Faulkner’ın destansı coğrafyası Yoknapatawpha’da işlenen cinayetleri çözerken bu iki dünyayı iyi tanımasından çokça faydalanacaktır.

Vakaları bir dedikodu havası içinde takip eden bölge halkı ve Stevens’ın yanından ayrılmayan, olayları onun bilinci aracılığıyla izlediğimiz yeniyetmelik çağındaki yeğeni Charles, bu öykülerde okura eşlik ediyor.

Daha önce yayımlanan ilk beş öykünün yanına, Türkçesi ilk kez bu kitapta yer alan ve bir romanın uzunluğuna ve derinliğine sahip son uzun öykünün eklenmesiyle, Faulkner’ın polisiye dünyası Türkçede tamamlanmış oluyor.

  • Künye: William Faulkner – İki Hamlede Zafer, çeviren: Talat Sait Halman ve Ünal Aytür, Yapı Kredi Yayınları, öykü, 200 sayfa, 2020

Yayınlayan

dipnotski

İletişim: info@dipnotski.com

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.